یکی از خمـیرهایی کـه توی فروم ها و وب سایتهای آشپزی ایرانی رایج و محبوبه این خمـیر جادوییـه کـه اسامـی دیگه ش هم خمـیر معرکه و خمـیر فوق العاده و از این قبیل اسامـیه. درست کردن کاردستی با حرف ی خمـیر بسیـار خوش قلقیـه. درست کردن کاردستی با حرف ی تقریباً به منظور هر کاری مناسبه. از خمـیر پیتزا بگیر که تا پیراشکی غذایی و پیراشکی کرم دار و رول و کیک غذا و انواع نان و پای و … مـیبینید کـه با یـاد گرفتن یـه خمـیر چقدر مـیتونید باهاش غذاهای مختلف درست کنید. بافت این خمـیر بعد از پخت هم نرم و عالیـه. فرم پذیریش هم خیلی خوبه. بعد اگه دنبال یـه دستور خمـیر خوب و بی آزار مـیگردید حتماً اینو امتحان کنید. من کم کم دستورات غذایی خوبی با این خمـیر بـه سایت اضافه مـیکنم. دستور نان قیفی با خمـیر جادویی رو اینجا ببینید و همچنین دستور پیراشکی گوشت با خمـیر جادویی رو مـیتونید اینجا ببینید. آها اینم بگم کـه این دستور رو اولین بار خانم معصومـه یوسفیـان ترجمـه، درست کردن کاردستی با حرف ی ویرایش و اجرا د. دستشون درد نکنـه. ایشون با نام کاربری “مـهرانـه” درون فروم های آشپزی فعالیت دارند.

مواد لازم:

آرد نان ۵۰۰ گرم ( بهترین کیفیت خمـیر با آردی کـه از فروشگاههای نان فانتزی مـیگیرید بـه دست مـیاد ) تخم مرغ ۱ عدد شیر ولرم ۲۵۰ مـیلی لیتر یـا ۱ پیمانـه ( پیمانـه استاندارد شیرینی پزی کـه معادل یک لیوان دسته دار فرانسویـه ) روغن جامد یـا نیمـه جامد یـا مایع ۶ قاشق غذاخوری ( کره ۵ قاشق غذاخوری درون دمای محیط ) مایـه خمـیر ۱ قاشق غذاخوری + ۱ قاشق چایخوری ( ۱۰ گرم مجموعاً ) نمک ۱ قاشق چایخوری شکر ۱ قاشق غذاخوری ( به منظور خمـیر غذایی ) ۲ که تا ۵ قاشق غذاخوری ( به منظور خمـیر شیرین)

طرز تهیـه:

یک قاشق چایخوری از شکری کـه در مواد لازم اومده رو جدا کنید و به همراه خمـیر مایـه درون ظرفی بریزید.

شیر رو گرم کنید، درون حدی کـه دست رو نسوزونـه ولی گرماش حس بشـه. باز هم تأکید مـیکنم کـه دمای شیر خیلی خیلی مـهمـه. اگه بیش از حد گرم باشـه خمـیر مایـه رو مـیکشـه و اگه سرد باشـه خمـیر مایـه عمل نمـیاد. شیر ولرم رو بـه خمـیر مایـه و شکر اضافه کنید و با قاشق چوبی کمـی هم بزنید.

ظرف رو کنار بذارید بـه مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه که تا خمـیر مایـه عمل بیـاد. نشونـه ی عمل اومدن خمـیر مایـه اینـه کـه مایـه پف مـیکنـه و حباب دار و کفی مـیشـه. اگه دیدین بعد از این مدت مایـه اصلا پف نکرد یعنی خمـیر مایـه تون عمل نیومده کـه دلیلش مـیتونـه از دمای کم شیر باشـه یـا اینکه کلا ً خمـیر مایـه تون مشکل داشته و تاریخش گذشته بوده. بعد دیگه ادامـه ندید. چون با خمـیر مایـه عمل نیومده بـه هیچ جا نمـیرسید! در عزیر خمـیر مایـه عمل اومده رو مـیبینید.

تو فاصله ای کـه خمـیر مایـه عمل مـیاد، روغن، نمک، بقیـه شکر و تخم مرغ رو درون ظرف بزرگی بریزید و مخلوط کنید درون حدیکه یکدست بشـه.

خمـیر مایـه عمل اومده رو اضافه کنید و بدون هم زدن یـه مقدار از آرد رو هم اضافه کنید.

حالا هم بزنید. کم کم آرد رو اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید که تا خمـیر درون کاسه جمع بشـه.

وقتی دیگه قابل هم زدن با قاشق نبود با دست شروع بـه ورز کنید.

خمـیر رو روی سطح آردپاشی شده بذارید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه ورز بدید یـا صد بار روی سطح کار بکوبید که تا خمـیر براق و یکدست و نرمـی بـه دست بیـاد کـه به دست نمـی چسبه.

توجه کنید کـه نیـازی بـه اضافه آرد نیست. دستتون حتما تمـیز باشـه که تا متوجه بشید خمـیر بهش مـی چسبه یـا نـه. با دستی کـه از قبل خمـیر بهش چسبیده تست نکنید. بعد دستتون رو بشورید و باز ورز بدید. کف و دیواره ی یک کاسه بزرگ رو با ۱ قاشق مرباخوری روغن چرب کنید، خمـیر ورز داده شده رو درون کاسه بذارید ، روش رو با سلفون خوب بپوشونید. یـه پارچه هم روش بندازید و در جای نسبتاً گرم قرار بدید.

اجازه بدید خمـیر بـه مدت ۱ الی ۱,۵ ساعت استراحت کنـه یـا که تا وقتی کـه حجمش دو برابر بشـه.

پف خمـیر رو بخوابونید و یکی دو ورز بدید. نشونـه ی استراحت کافی خمـیر اینـه کـه اگه با انگشتتون توی خمـیر یـه گودی ایجاد کنید، نباید خمـیر برگرده و گودی رو پر کنـه. حتما خمـیر شکلشو حفظ کنـه. حالا از این خمـیر مـیتونید به منظور پیراشکی، پیتزا، نان قیفی و … استفاده کنید.

وقتی بـه این خمـیر فرم دادید، نیـاز داره کـه دوباره ۱۰ دقیقه استراحت کنـه و بعد داخل فر بذارید. مـیتونید قبل از گذاشتن داخل فر روش زرده تخم مرغ بمالید کـه بعد از پخت خوش رنگ و براق بشـه.  این هم هنر  دوستان عزیز و همـیشـه همراه سرآشپزباشی با استفاده از این دستور توضیح بارانی جان درون رابطه با پیراشکی گوشتشون:

من با این خمـیر پیراشکی گوشت درست کردم عالی بود ..در ضمن من از شب قبل خمـیر را آماده کردم و مواد رو بین خمـیر گذاشتم و پیچیدم و برای استراحت دوم گذاشتم داخل یخچال و فرداش حدود نیم ساعت بیرون گذاشتم و بعد سرخش کردم عالی بود هیچی از لطافت خمـیر کم نشد .. مقداری رو هم فریز کردم و چند روز بعد درست کردم خیلی خیلی عالی بود

اگه شما هم مایلید عکارهاتون رو درون سایت بگذارید مـیتونید عغذاها یـا شیرینیـهایی کـه با دستورات این سایت درست کردید رو به منظور من بفرستید که تا در پست مربوطه قرار داده بشن. : درست کردن کاردستی با حرف ی




[خمـیر جادویی | سرآشپزباشی | مرجع دستورات آشپزی و شیرینی پزی درست کردن کاردستی با حرف ی]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 18 Sep 2018 04:28:00 +0000